lauantai 3. syyskuuta 2022

Järkiorientoituneisuudesta

 Savonlknnasta takaisin pääkaupunkiseudulle muutettuani eivät akateemisesti koulutetut akateemisesti suuntautuneet tuttavani ole vaikuttaneet yhtä järkeviltä kuin ennen. Olen sitä ihmetellyt, mutten ole osannut keksiä syytä. Lähinnä olen arvellut, että aiheuttiko ajattelukyrssini quickerlearning.blogspot.com jonkin reaktion poispäin järjestä, vai luulivatko ihmiset, ettei sitä muka saisi lukea uudelleen, jos on unohtanut, ja niin korvasivat sen eli rakenteet hahmottavan maisemakatseen ohjeella jotakin käytännöllistä, ja eihän se sitten ollut toimjva ohje. Mutta nyt siis tuli mieleeni, että jos kerean ennen kurkko oli mäellä keskellä kaupunkia ja nykyisin tavarstalot keskellä kaupunkua, niin vaatisiko pääkaupunkuseutu yoimuaksedn, että yliopisto olisi keskellä kaupunkia eikä Viikissä, ja että matematiikan ala ei olisi keskellä kaupunkua vaan jossakkn syrjemmällä, sillä matematiikka ei ole järkevää sillä se ei muodosta maailmankuvaa konkreettisesta todellisuudesta. 

Ja jos tätä ympäristöaiheista blohipariani yrittää matkia ongelmanratkaisussa, niin sd kyllä käyttää perustaigoina koulujärkeä ja yliopisto-opintoja. 

Jos jollakulla on jotakin murhetta tms hankaluutta elämässään, niin pitkästä engl. tonttutaitokirjoituksestani learntalents.blogspot.com on kai ollut monella yllättävän palkon iloa. Tonttutaidotkin toki edellyttävät vähintään peruskoulussa vaadittavan järkevyyden ja lisäksi aikuisen ihmisen elämäntaitoja. Ne ovat siis taitojen oppimisen ohjeita eivätkä satuja tai taikuutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"Tranquil peace and beauty, serene fracturelessness and healthy wisdom of life"

 "  Try to follw these two advices fully:  1. An ok angel  "  ( The Finnish word for an angel is "enkeli", in which &quo...