Muutin kuluneella viikolla Savonlinnasta Etelä-Savosta Espooseen pääkaupunkiseudulle, ja seutujen erojen vuoksi on ruuantarpeeni muuttunut kovin ja en tiedä, mikä sopisi. Toisaalta on kova nälkä ja toisaalta eivät ruuat tunnu sopivan siihen. Mutta muutama ruoka on sopinut, mm hapankaali, mansikkajäätelö ja chicken wingsit. Kanaa syödessäni tuli mieleen maaseudun elämä. En tiedä, tuovatko nuo muutkin maullaan musituman jostakin elämästä,jota kaipaan ja arvostan. Ja sopimattomat ruuat sittene ivät. Osasyy on, että olen ehtinyt kovin savolaistua, tykästyä mm taiteeseen ja käytännön alojen painottamiseen ja etääntyäyliopistovuosistani, mutta voiko osasyy olla myös, että ruuan tarttis tuolleen olla jotenkin hyväntyyppisen elämän vaikutetta tuovaa eikä juuri samaa kulttuuria kuin missä elää. Tarttis ruuan tuoda yllättävän paljon voimia ja hyvää oloa, ja chicken wingsiut toivat mieleeni, että farmin elämä esim. on se, eivät kalorit niinkään.
Onko lähiruokakin isolta osin kysymys biopolttoaineista: jollei kasvihuoneiulmiön voimistuminen olisi uhkana kauempaa ajellessa, niin tarvitsisiko olla lähiruokaa?
6.2.2021 Onko siis parempi, jos ruuan valmistuspaikka on maalla tai maaseutukaupungissa, eikä kaupungin hälinässä? Olisi ympäristö eheämpi ja se ehkä vaikuttaisi ruokaankin. Muttei maalla kai aina ole kyllin turvallista, vaan siinäö mielessä kaupunki on eheämpi muttei kaupungin hälyiset paikat sopivia vaan pikemminkin jokin puiston laita tms.
Jos tuota miettii, että mikä hälyiseen paikkaan sitten sopisi, niin kuhunkin paikkaan kai sopivat siitä miljööstä pitävät. Liiankiireiseen hyvän kapasiteetin omaavat ja liian rakennettuun esim. maalta kaupunkiin haluavat, jotka ovat kyllästyneet puihin yms ja pitävät pikemminkin autoista yms, ylipäätään siis kaupunkimaista miljöötyä arvostavat. Mutta muutkin siis tarvitsevat miljöön, josta pitävät, johon sopivat, millaiseen elämäänsopivat.
Kommentit
Lähetä kommentti