Siirry pääsisältöön

Poliitikoista

 En ole tavannut ymmärtää politiikkaa, enkä poliitikkoja, enkä että missä ovat taitavia, mitä tekevät, milkaisia ovat, ym. 

Nykyinen vaikutelmani on että ainakin jotkut suomalaiset poliitikot ovat kuin yliopiston ainejärjestöaktiiveja, jotka edustavat omaa ryhmäänsä, ja tajuavat, että esim ulkomaalaiset ainejärjeztöt yms ryhmät ulkomailla voivat olla eri intressiryhmiä, mutteivät oikein tajua, että heidän oman ainejärjestönsä sisälläkin voivat ihmiset olla erilaisia ja eri arvoin, ja sen sijaan, että huomaisi, kuja heistä on millainenkin ja mitä ratkottavia kysymyksiä on ja miten ne ratkoa, onkin kuin ainejärjestöllä olisi tyyli, johon tuo aktiivi kunkin kohdalla lähtee mukaan kuin kysyen että näinkö ja nyt näinkö ja sittenkö pitäisi vielä noita paoereita katsoa hetkisen tms. Eli onko tuo jotenkin toisin suuntautuneen tai esim paria sukupolvea vanhemnan näkökulna että miten päästä nuirten näkökulmasta kärryille? Mutta sitten siihen tulee lusänä efustaminen vähän kuin skriik skrääk me lllaan tälkasia, eikä niin laajojen sopuratkaisujen löytäminen. Jonkun kokeneemman vanhan mielipude siihen oli kai että täällä tehdään monenlaisia adioita ja mm neuvotellaan, ja jotkut sujuvat ja ne ovat tavallusta yhteiskuntaa, ja jotlut eivät suju vaan on konflikti ja poliitikko edustaa tuota meininkiä, kun tavallusen ihmisen on hankala osata antaa siitä kuvaa. 

Eli tän perusteella ei poliitikko olisi päöttäjä vasn ryhmän edustaja. Ja kun kansainvälustyneessä maailmassa on ulkomaisiakin ryhmiä monta, niin ainakin jokin tämän päivän uutiskuva tms netidsä näkemäni aukeni lähinnä olettaen että eri maiden ryhmät oluvat lähettäbeet edustajiaan esim kuin islantilaiset Suomen politiikkaan mutta että nuo tapaamuset saattpivat olla milloin mussäkin, esim tämä toi mieleen afrikan ja tropiikin kokoushuoneena. Mutta siis ryhmiä olisivat olkeet esim laivoilla olevat pitkänmatkanlaivoilka, ja en muista muita, mutta ne oluvat kuin eri ryhmuen edustajien tapaaminen, nyrkkakuntaisten ryhmuen, eikä tavallusesti yhdessä työtä tekevien saman alan ihmusten eli kansanedustajuen. 

Katoin tänään vähän aikaa sitten vudeon, jolla vuosien takaisten kommunistusten tai socialusts johrajia ympäri maailman pätkä puhetta jostakin, ja olivat useat kyin että jotkut olivat pukassa ja muettivät että kujapa osaisi neuvoa, niin hetkusen puhuivat kun kysyivät geidän mielipudettään, esim isovanhempi, yhteiskunnallusista tai kansainvälusistä asiousta lehtiä lukeva objektiivisesti kokkonaiskuvin ajatteleva, tai jotain teoriaperspektiiviä soveltaa ja tuottaa osaava, tai elämänviusaampi kokeneempi hyväntahtoinen ihminen. Eli ne olivat kai niitä, mussä ko henkilö tuo uuden viisauden palasrn silloin kun sitä kaivatasn, ja niin ne olivat kai jonkun asian suhteem johtajan tyyppisiä teloja, tousentyyppisesti kuin ainejärjestöaktiivin, vaikka nämä eivät kai liittyneet johtoasemiin casn toisten haluun kokeilla tuotakin oletramaansa viisautta. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viihtyvyys kaupungissa

 Kaupungissa välistä maisemat tuovat skriik skrääk -tunteen, mutta jos katsoo maisemia pienemmällä huomion piirillä, miljöö kerrallaan niin kuin sen miljöön rakentajat ja viihtyvät asukkaat ym kä'yttäjät ovat ajatelleet sen olevcan viihtyisä, niin vaikutelma on paljon leppeämpi ja hyväätoivovampi. Mutta onhyvä katsella välillä maisermiakin,s illä se on hyväksi ymmärrykselle, jos maisemissa on myös puita. 15.3.2021   En siis ajatellut kuuluvan kulkea tokkursssa, vaan että on viihtyisämpää hahmottaa maisema miljöistä koostucaksi, esim tie ja sen viereiset pihst & talot, puut yms on rakentaja, esim puun istuttaja ajatellyt yhtenä kokonaisuutena, sen paikan maisemana ja elämänpiirinä sillä kohden. 26. heinäkuuta 2021   Jos sisätiloissa on huono olo, niin jos haluaidi viihtyisät sisätilat, niin viherkasvit, kivat verhot, matot ja musiikki lisäävät viihtyisyyttä. Jollei se riitä, niin on ihmisryhmiä  joiden vaikutteista voi oppia sisätiloissa viihtymistä: viihtyvä talonmies, K-kauppa

Easy quick school for animals * Eläimille koulu

Eläimet joskus kyselevät nopeaa kunnollista koulua eläimille, lähinnä koirat ja linnut, mutta tänään ykis talvehtimisesta huolissaan oleva kärpänen kyseli sitä. Tässä yksi versio https://villakoirabanjo.blogspot.com/2020/09/easy-quick-school-for-animals.html . 17.1.2021   Kopioin tuon eläinten koulun tähän: " maanantai 14. syyskuuta 2020 Easy quick school for animals, especially pets and birds  Animals which associate closely with humans, especially pets, ofr example dogs, sometimes ask if there could be a school for animals too. I have written advices about learning common sense like objective thinking and about fitting into the society, so here is my version of a kind of school for animals: 1) Thinking: use a landscape like view that observes structures. Good practise for this is looking at familiar scenes and landscapes with trees and some life in them. Trees and nature make observation ability better and join the sense of sight topget

A melody: Indoors, good quality also when disturbancies

Tää melodia kenties voisi auttaa arjen tason nostamisessa jotenkin hienoksi ainakin sisällä tai jos on jotakin häiriötä, mutta tarttee olla jotakin mukavaa kanssa, minkä varaan rakentaa. Ja tuossa ikkunasta luontoa. Siis ongelmanratkaisuun ja itysenäisyyteen parempi kuin häiriöiden alla yleensä, mutta kai taidetyyppinen, tai sitten tuo,e ttei ollut niin hyvä päivä, lätsäytti tämän puolenkin. " 8th of May 2020 " Coxy indoors Just an attempt, a not so good day for me. Last part watching nature outdoors. In parenthesis the keyboard. " Seeks to be something like having bought something but the fascination staying for a long time. Picking nice things to be centers of attention and content to life, like listening to music. Here in a picture from a year ago my favourite poems borrowed from library. And I meant finding peace for one'sliving even if there are factors disturbing the atmosphere, like today is 75 years from the end of World War II. "